woensdag 9 januari 2013

sneeuwklokje

Dat verdient een bloemetje, het regent volgers dankzij mijn give away. Erg leuk. Allemaal ontzettend bedankt. Maar dit bloemetje is van vorig seizoen, stond buiten onder de bijzettafel, en nu zag ik van de week ineens dat er weer bloemen in bloeiden, dus nu staat ie op de tafel. hiervan kreeg ik kriebels om ook binnen weer bolletjes te hebben. Nu deed ik boodschappen en kwam ik deze toevallig tegen, een bewaard leeg kwark doosje heb ik omwikkeld met wol met bolletjes en voila.
Nou kijk ik zelf ook regelmatig bij anderen op hun blog, zo kwam ik een bloemetje tegen erg gemakkelijk, maar ja weet helaas niet meer op welke blog natuurlijk..... alleen lukte het me niet om het bloemetje na te maken en kreeg er dus een ander iets uit, maar ik vond het nog wel grappig ook en heb het omgedoopt tot sneeuwklokje.
Ik maakte een eigen patroontje 4 losse sluiten met halve vaste tot ring haak in de 1ste losse (3 lossen en terug met 2 stokjes sluit in de 2de losse van de ring met een halve vaste )en herhaal 3 losse 2 stokjes terug hv in de 3delosse van de ring. 2 keer herhalen en afhechten, laat een lange draad over hiermee kun je het middenstuk van je sneeuwklokje bijelkaar pakken en omwikkelen. Ik heb ze op een pijpenrager gebonden.

4 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder, dat zo'n uitgebloeid bakje dan weer opnieuw in bloei staat en dat nu al... Ik zag ook al bloesembloemetjes bij een boom bij de buren in de tuin. Toch hoop ik nog op wat kou en sneeuw hoor! :-) De sneeuwklokjes zijn schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, jij haalt de lente gewoon naar binnen en je sneeuwklokjes zijn best mooi hoor! Liefs, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lente is binnen ,maar hoop nog te kunnen schaatsen. Gr Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke bloemetjes, ga ik zeker eens proberen te haken

  BeantwoordenVerwijderen